Oktober Woonmaand - Puik Art Sicco onderzetters

Al jaren staat de maand oktober bekend als woonmaand. Waarom? Veel mensen krijgen door het omslaan van het weer de kriebels om het interieur weer eens te veranderen. De zomerse accessoires worden op zolder opgeborgen, zodat er weer plek is voor knusse woonaccessoires voor in de winter. In deze woonmaand kan je ook veel inspiratie op doen bij woonbeurzen of bij de woonwinkels. Wij hebben de woontrends van dit najaar voor jullie uitgezocht.

Woonaccessoires voor in de winter

De herfst is het perfecte moment om het interieur te veranderen. Tijdens de donkere maanden die in aantocht zijn, hebben we meer behoefte aan warmte, kleur en gezelligheid. We maken het huis knus met woonaccessoires als kaarsen en lantaarns en leggen vaak een warm plaid op de bank. Prachtige woonaccessoires voor in de winter zijn bijvoorbeeld donkere kussens en decoratie met aardetinten. Dit najaar zie je veel groentinten, subtiele aardetinten, verweerd hout en industriële elementen. Combineer deze elementen in je woonkamer en je hebt een prachtig klassiek en warm interieur. Of maak met zacht velours en opvallende kleuren geïnspireerd op de Art Deco juist een statement in je huis. De woonaccessoires voor in de winter stem je op deze elementen af. Versier de kamer met donkerblauwe kandelaars, metalen dienbladen en donkergroene bloempotten.

 

Woondecoratie

Door gebruik te maken van mooie woondecoratie kan het interieur van je huis compleet veranderen. Ben je een beetje uitgekeken op je woonkamer, dan doe je er goed aan om de decoratie te veranderen. Met een paar veranderingen kan je huiskamer al heel anders ogen. Dit jaar zie je veel woondecoratie in grafische vormen en geometrische patronen. Ook de kleine, ronde bijzettafels in Scandinavisch design mogen absoluut gezien worden in de huiskamer. Geef ook veel aandacht aan planten en groen. Zo kan je de natuur naar binnen halen met takken in grote glazen vazen. Of je gaat zelf creatief aan de slag met een mooi herfststukje als woondecoratie. Gedroogde hortensia’s staan bijvoorbeeld prachtig op de eettafel.

 

Populaire woon accessoires

Zijn jouw woonaccessoires een beetje uit de mode? Glazen doosjes, kaarsen met metallic print en accessoires met draadstaal zijn de populaire woon accessoires van dit moment. Draadstaal zie je bijvoorbeeld terug in accessoires, stoelen, krukjes en tafels. In combinatie met robuuste meubels staat deze trend heel stoer. Ook zachte materialen in kussens en accessoires van fluweel, zacht leder, wol en katoenen breisels doen het goed. Dit najaar is ook de botanische trend helemaal hip. In deze stijl zie je veel natuurlijke materialen en bloemen en planten gecombineerd met felle kleuren en prints. Maar ook de warme metalen zijn een must voor in je woonkamer. Koper- en goudkleurige accessoires geven je interieur een hele warme tint. Daarom zijn koperen schalen, draadmanden of waxinelichtjes in goud tinten ook hele populaire woon accessoires.

Heb jij je woonkamer of studentenkamer al helemaal aangepast aan de herfst en de winter? Laat het ons weten in de reacties!