Haard met koperen stoel

Brrr, de winter staat weer voor de deur. De bladeren vallen van de boom, het wordt kouder en het wordt steeds eerder donker. Het is de tijd van het jaar waarin we allemaal weer veel binnen zitten. Daarom is het fijn om je interieur warm en knus te maken. Hoe je dat doet? Door simpelweg winterse woonaccessoires toe te voegen en de zomerse accenten uit je huis te verwijderen. Zo maak jij je huis binnen no time winterproof!

Een warm en knus huis

In de koude wintermaanden hebben we behoefte aan knusse avonden op de bank met wat romantische kaarsen en een lekker warm dekentje. Niet alleen jij mag tijdens de koude herfst- en wintermaanden er knus bij liggen, ook je woonkamer mag best wat gezelligheid uitstralen. Deze koude maanden zijn gelijk een goede reden om het interieur van je huis weer eens aan te pakken. De woonaccessoires met frisse en vrolijke kleuren maken plaats voor decoratie met warme tinten. De kussens, warme plaids en de schapenvachtjes mogen weer van zolder gehaald worden. En de koppen thee zijn haast niet aan te slepen. Terwijl het haardvuurtje al op de achtergrond aan het knisperen is, haal jij nog de laatste woonaccessoires van boven om het interieur aan te kleden.

 

Woonaccessoires voor in de winter

Kaarsen zorgen ervoor dat er meer warmte en levendigheid in huis komt. Kies voor kaarsen in warme winterkleuren als paars en donkerblauw gecombineerd met crème- en vanillekleuren. Om je huis echt winterproof te maken kies je voor geurkaarsen met wintergeuren als kaneel, sinaasappel en zoethout. Of je maakt je eigen geurende stilleven door kruidnagels in sinaasappels te steken. Naast een warme plaid op de bank geeft een vloerkleed ook veel sfeer en warmte in de woonkamer. Zo sla je gelijk twee vliegen in één klap want een vloerkleed zorgt ook voor lekkere warme voeten. De woonaccessoires die je dit najaar veel ziet zijn kussens in metallic kleuren, bijzettafeltjes van draadstaal en veel rietenstoelen met een zacht schapenvachtje erover heen. Woonaccessoires in goud- en kopertinten geven je woning een warme uitstraling. Ook zien we dit najaar veel neutrale kleuren als grijs met een klein beetje zwart en wit. Door je woonaccessoires hierop aan te passen, zorg je ervoor dat je huis winterproof wordt.

 

Haal de natuur naar binnen

Om je huis echt winterproof te maken, haal je de natuur naar binnen. Dat kun je doen door gebruik te maken van woonaccessoires in aardetinten en gebruik te maken van materialen als hout, steen, stro en staal. Door gebruik te maken van woonaccessoires van warme stoffen en houtsoorten ontstaat er een warm en nuchter interieur. Maar de natuur haal je ook naar binnen door echte materialen van buiten te gebruiken. Zo kan je een prachtig herfststuk maken van herfstbladeren, eikels en dennenappels. Of maak in een glazen stolp een heerlijk herfst prieeltje. Dat doe je bijvoorbeeld door veel rode en oranje tinten te gebruiken. Zet een nep eekhoorntje, rode herfstbladeren en wat eikels onder de stolp en je hebt het najaar in huis gehaald.

Met welke woonaccessoires maak jij je huis winterproof?